6/13/2018

Zarade sudija na Svjetskom prventsvu u fudbalu - Rusija 2018


Svjetska fudbalska krovna kuća (FIFA) već odavno je detaljno objasnila i otkrila koliko će zaraditi reprezentacije koje će ovog ljeta učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Sada je poznato i koliko će biti plaćene fudbalske sudije koje budu sudile na tom takmičenju. Može se odmah reći da cifre nisu nimalo bezazlene, ali ni pretjerano velike.
Što se regiona tiče, ne treba dva puta pogađati koje će se najveće sudijsko ime naći u Rusiji. Srbiju će predstavljati sjajni Milorad Mažić, a mečeve će suditi i dvojica pomoćnih sudija također iz Srbije, Dalibor Đurđević i Milovan Ristić.
Španska Marca objavila je zarade sudija, a navodi se i to da one neće biti identične za sve, već u zavisnosti kojoj kategoriji pripadaju. FIFA je također rangirala sudije shodno iskustvu i napredovanju u karijeri.
Tako će sudije najvišeg renomea, poput Nijemca Felixa Brycha, Turčina Cuneyta Cakıra i Nestora Pitane iz Argentine biti plaćeni 57.000 eura za rad na Svjetskom prvenstvu, a uz to će zaraditi 2.500 eura po utakmici koju budu sudili. Pomoćnici će zaraditi daleko manje. Oni će za učešće na Mundijalu dobiti 20.000 eura, plus 1.600 eura za svaku utakmicu u kojoj će suditi. Inače, na šampionatu u Rusiji nastupat će 36 glavnih i 63 pomoćna arbitra.
Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo održat će se od 14. juna do 15. jula u devet gradova Rusije.

Нема коментара:

Постави коментар